. Ma Ervin napja van.
Szorgalmas dobozgyűjtők Kecskeméten
2012-04-18 08:03:36
Szorgalmas dobozgyűjtők Kecskeméten

Szorgalmas dobozgyűjtők Kecskeméten

Értékes díjakért gyűjthették a tejes és gyümölcsleves dobozokat Kecskemét óvodásai és iskolásai. Az összegyűjtött kartondobozokat a Lánchíd utcai Általános Iskolában adták át. A legtöbb dobozt gyűjtő diák jutalma egy értékes MP4 lejátszó – írta meg a kecskemet.hu.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kartondoboz akción Katonáné Szabó Gabriella, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Mészáros Katalin, a Lánchíd utcai Általános Iskola intézményegység-vezetője beszélt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Az összegyűjtött kartondobozok újrafelhasználását Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezető igazgatója szemléltette; Kunszt Géza, a Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. regionális igazgatója pedig a hulladékgyűjtés praktikus szempontjaira hívta fel a figyelmet.

 

* A legtöbb dobozt gyűjtő diák jutalma egy értékes MP4 lejátszó; a létszámarányosan (kg / fő) legtöbb dobozt gyűjtő iskola fődíja 50.000 Ft; a legtöbb dobozt begyűjtő iskola jutalma 30.000 Ft; a létszámarányosan (kg / fő) legtöbb dobozt gyűjtő óvoda fődíja 30.000 Ft; a legtöbb dobozt begyűjtő óvoda jutalma 20.000 Ft.

 

Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100-125 darab italos kartondobozt használ el egy év alatt. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 19%-át, azaz a családonként 23 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 102 darab, azaz összesen 326 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül.

 

- A hulladék érték, az anyagok körforgásban tartásával nemcsak környezetünket tarthatjuk tisztán, de a Föld véges természeti erőforrásaival is takarékoskodhatunk. A Doboz Nap gyűjtőakció legfontosabb célja az, hogy ráirányítsa erre a gyerekek és rajtuk keresztül szüleik figyelmét” – mondta Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezető igazgatója.

 

A teljes cikket ITT > találják, a még jelenleg is tartó akcióról pedig ITT > olvashatnak bővebben.

További híreink
Tavaszi gardróbfrissítés: ennek az 5 alapdarabnak ott a helye a te ruhatáradban is!
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel együtt, helyettük pedig jöhetnek a lengébb darabok. Ez pedig ...
2024-03-14 18:05:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csomagküldés Európa egyes országaiba
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgozni. Függetlenül az életkortól, egyre többen próbálnak szeren...
2024-03-14 17:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>